Jan Caerts, CEO Storm, Frank Rouwens, Managing Director van Q8 and Pieter De Crem open the fast charging station in Aalter

Eerste vier snellaadstations Storm en Q8 geopend

25/9/24

Samen met mobiliteitsspeler Q8 openden we de eerste 4 van de tot 200 geplande Q8 electric snellaadstations in ons land: in Oost-Vlaanderen aan de carpoolparkings van Aalter (aan de E40) en Waasmunster (aan de E17), in Limburg aan de carpoolparking van Paal-Beringen (aan de E313) en in Vlaams-Brabant aan de kruising tussen de Haachtse- en de Leuvensesteenweg in Kampenhout. In het eerste kwartaal van 2025 zullen ook de eerste full service snellaadstations met shop en restaurant openen.

Vandaag openden Managing Director van Q8, Frank Rouwens, en Jan Caerts, CEO van Storm, de eerste vier stations met een inhuldigingsmoment aan het snellaadstation van Aalter. “Dit is een geweldige stap in de uitbouw van ons snellaadnetwerk over heel België. Deze stations zijn het perfecte voorbeeld van het soort locatie dat we voor ogen hebben: vlak langs de autosnelweg én aan een knooppunt van drukke gewestwegen met veel passage”, aldus Jan Caerts.  

“Het volgende snellaadstation staat al op de planning: het eerste fullservice laadstation met shop en restaurant zal in het eerste kwartaal van 2025 opengaan in Heusden-Zolder. Daarnaast bekijken we ook volop extra laadopties en zelfs aparte laadpleinen aan bestaande tankstations”, aldus Frank Rouwens.

Ultrasnel laden aan 400kW

De snellaadstations van Aalter en Waasmunster bieden elk plaats aan 10 wagens om te laden met een laadvermogen tot 400kW, in Kampenhout aan 4 en in Paal-Beringen aan 6. Een gemiddelde wagen met een batterij van 50kWh kan hier tot een state-of-charge van 80% laden op 15 tot 20 minuten.

Daarnaast is ook trager laden (22kW) mogelijk. In Aalter kunnen 2 wagens traag laden, in de andere stations telkens 4. “We bieden deze optie aan omdat mensen hun wagen ook langere tijd op de parking kunnen laten staan”, legt Frank Rouwens uit.

De individuele laadplaatsen zijn voldoende ruim om ook gebruikt te worden door lichte vracht- en bestelwagens. Alle laadplaatsen zijn geschikt voor personen met een beperking. Betalen kan met alle courante laadpassen, met de Q8 electric app, en met elke bank- of kredietkaart.
 

100% duurzame energie

De snellaadstations leveren 100% duurzame energie van Belgische oorsprong. Ze zijn ontworpen door het jonge Gentse architectenbureau Martens Van Caimere Architecten en worden gebouwd met duurzame en natuurlijke materialen zoals hout. Ze krijgen ook een waterdoorlatende verharding, groene beplanting en een groendak.

Deel op:
No items found.
Operationeel
In aanbouw
In ontwikkeling

Het windpark in

Volg ons op social media!

Stel ons een vraag

Bedankt!
Uw formulier werd goed verzonden.
We nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Er ging iets mis bij het versturen van het formulier.